متخصصان توصیه می کنند که کودکان در حدود سن 8 سالگی دست کم یک بار معاینه ارتودنسی شوند. البته نگران نباشید و تصور نکنید که فرزند شما قطعاً در این سن نیاز به درمان مرتب سازی دندان ها دارد. گزارش شده که تنها حدود 10 درصد از بیماران پیش از نوجوانی واقعاً از مداخله ارتودنسی پیشگیری و زودهنگام بهره مند می شوند.
همچنین، گازهای ناخودآگاه و داخلی دهان نیز می تواند نشانه اختلال در فک و دندان باشد. یک ارتودنیست رشد فک و صورت و درآمدن دندان های دائمی کودکان را ارزیابی می کند و اگر مشکلی در هر یک از مراحل رشد و توسعه فک و دندان ها مشاهده کند، با کمک ابزارها و تکنیک های خاصی آن مشکلات را برطرف می کند. اگر کودکتان در حدود ۷ سال سن دارد اما هنوز او را به یک متخصص ارتودنسی نشان نداده اید اکنون زمان آن رسیده که برای یک ویزیت تخصصی او را به یک مطب یا کلینیک خوب ببرید. مراجعه شما به این مطب لزوما به معنای این نیست که فرزندتان مشکل دارد بلکه ممکن است تنها یک ویزیت ساده باشد که نه تنها هزینه زیادی ندارد بلکه می تواند سلامت دهان و دندان کودک شما را تضمین کند. فضا نگهدارها، علاوه بر نگهداشتن فک کودک در یک وضعیت صحیح، فضای مورد نیاز برای رویش دندان های جدید را حفظ می کنند.
از ارتودنسی ثابت برای مشکلات پیچیده گرفته تا الاینرهای شفاف برای افرادی که به زیبایی اهمیت میدهند، هر روشی مزایا و محدودیتهای خود را دارد. برای انتخاب بهترین روش، مشاوره با یک متخصص ارتودنسی ضروری است تا درمانی متناسب با شرایط شما ارائه شود. با رعایت توصیههای متخصص و مراقبتهای لازم، میتوانید به لبخندی زیبا و سالم دست یابید.
خواص گیاه بولدو؛ گنجینهای از طبیعت برای سلامتی
بهره گیری از خدمات ارتودنتیست در سنین پایین، باعث جلوگیری از بروز ناهنجاری های دندان و فک در آینده می شود. مطابق اعلام انجمن دندانپزشکی کشورهای پیشرفته ای مثل استرالیا و آمریکا، زمانی که کودکان اولین دندان های خود را در آوردند (یا معمولا از سن 12 ماهگی) باید به نزد یک متخصص دندانپزشکی کودکان برده شوند. شاید فکر کنید که خیلی زود است و چرا باید کودک را در این سن به دندانپزشکی برد.
به طور معمول طول درمان ارتودنسی میتواند بین ۶ ماه تا ۳ سال باشد که باز هم بستگی به شدت وسعت مشکلات بیمار، سن و عوامل دیگر دارد. اگر درمان همزمان با شروع رویش دندان های جلویی، که معمولاً در شش سالگی شروع می شود، انجام گیرد میتوان از شلوغی دندان ها جلوگیری کرد یا آن را به حداقل رساند. این کار معمولاً با ایجاد فضای اضافی برای دندان ها انجام میشود؛ روشی که به دندان ها اجازه می دهد به طور طبیعی هم تراز شوند.
- {
- در مطب دکتر مهریزی تمام خدمت ارتودنسی مانند ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی بزرگسالان، ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی لینگوال انجام می شود. |}{
- تصاویر اشعه ایکس به دکتر ارتودنسی در خصوص شرایط، مکان قرارگیری و میزان بیرونزدگی دندانها از لثه دید بسیار خوبی خواهدداد. |}
- در ماههای اول پس از برداشتن ارتودنسی، معمولاً توصیه میشود که بیمار ۲۰ تا ۲۲ ساعت در شبانهروز از ریتینر استفاده کند.
- فورسوز یک سیستم فنری پیستون مانند است که به دندان های بالایی و پایینی متصل می شود. {
- دندانهای اولیه یا شیری به عنوان نگه دارنده فضا برای دندانهای دائمی عمل میکنند. |}
- فورسوز وسیلهای است که برای اصلاح اوربایت (پیشآمدگی دندانهای بالا نسبت به دندانهای پایین) استفاده میشود.
در صورتی که دندان های شیری کودک به دلیل سوانح مختلف، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، بروز بیماری های دهان، زودتر از موعد لق شوند و بیفتند، ارتودنتیست از ابزار فضا نگهدار استفاده می کند. می توان گفت پرکاربردترین ابزار در این درمان، فضا نگهدار ارتودنسی می باشد که موجب حفظ فضای خالی دندان افتاده شده و مانع حرکت دندان های کناری در جهت فضای خالی می شود. در نهایت از کج شدن و انحراف دندان ها جلوگیری کرده و به رشد و رویش مرتب و صحیح دندان ها کمک می کند. همهی کودکان باید در سن ۷ سالگی توسط متخصص ارتودنسی جهت بررسی مشکلات احتمالی دندانها و فکین معاینه شوند. در صورتی که کودکی نیاز به درمان پیشگیرانه داشته باشد، متخصص ارتودنسی به والدین او مشکل را شرح میدهد.
دستگاه فانکشنال با جلو نگهداشتن فک، تداخل دندان ها در دوران رشد را به حداقل رسانده و آن ها را در کنار هم نگه می دارد. چه بسا اصلا طی جلسات ویزیت ارتودنسی پیشگیری متخصص تشخیص دهد که کودک شما فعلا هیچ مشکلی ندارد و تنها او را ارزیابی کند. نتایج اغلب دائمی هستند، اما بسته به تغییرات طبیعی رشد و توسعه دندانها، ممکن است نیاز به تنظیمات اضافی در آینده باشد. بریس جزئی یک دستگاه ارتودنسی متشکل از ۴ الی ۶ براکت فلزی است که روی دندانهای جلویی بالا و پایین نصب میشود.

از دست دادن خیلی فیکسچر چیست؛ معرفی و روش استفاده از آن در ایمپلنت زود دندان شیری ممکن است به دندان های مجاور اجازه دهد تا به فضای خالی ایجاد شده بروند و فضای مورد نیاز برای رویش دندان های دائمی را کاهش دهد. از این رو مراقبت اصولی از دندان های شیری بسیار مهم است زیرا اینکار به جلوگیری از شلوغی و کج شدن دندان های دائمی کمک زیادی می کند. دندانهای اولیه یا شیری به عنوان نگه دارنده فضا برای دندانهای دائمی عمل میکنند. از دست دادن خیلی زودِ دندان شیری ممکن است به دندان های مجاور اجازه دهد تا به فضای خالی ایجاد شده بروند و فضای مورد نیاز برای رویش دندان های دائمی را کاهش دهد. با این حال اگر شما به یک متخصص مجرب مراجعه کنید به راحتی در طول معاینات منظم در مطب، مشکلات خاصی که ممکن است وجود داشته باشد آشکار شده و متخصص ارتودنسی تشخیص می دهد که نیاز به درمان های پیشگیرانه می باشد یا خیر.
دستورالعمل های ارتودنسی برای کودکان
دندانهای اولیه یا شیری به عنوان فضا نگهدار برای دندانهای دائمی عمل میکنند. از دست دادن خیلی زود دندان شیری ممکن است به دندانهای مجاور اجازه دهد تا به فضای خالی ایجاد شده حرکت کنند و فضای مورد نیاز برای رویش دندانهای دائمی را کاهش دهد. از این رو مراقبت اصولی از دندانهای شیری بسیار مهم است زیرا اینکار به جلوگیری از شلوغی و کج شدن دندانهای دائمی کمک میکند. با پیشرفت علم پزشکی دندانپزشکی، ارتودنسی پیشگیرانه به عنوان یک راهکار جذاب و موثر برای جلوگیری از مشکلات دندانی شناخته شده است. این روش، با شناسایی مشکلات دندانی در مراحل ابتدایی زندگی، اقداماتی انجام میدهد تا این مشکلات قبل از ایجاد تأثیرات جدی و دائمی بر روی دندانها و فکها، رفع شوند.
اگر در سنین پایین تر و کودکی به سلامت دهان و دندان های فرزند خود توجه کنید، مسلم است که در آینده، او با مشکلات کمتری مواجه خواهد شد و نیازمند درمان های طولانی و پر هزینه نخواهد بود. بنابراین بهتر است پیش از کامل شدن رشد دندان های کودکتان و برای ارتقا سلامت و بهداشت دندان های او، مرتبا او را نزد دندانپزشک کودکان ببرید تا وضعیت دندان های او را بررسی کند. ارتودنسی پیشگیری برای شرایطی است که متخصص ارتودنسی تشخیص دهد الگوی رشد فعلی دندانهای کودک شما، در آینده منجر به ایجاد ناهنجاری در فک و دندانهای وی خواهد شد. در واقع ارتودنسی پیشگیرانه کمک میکند فرزند شما در آینده دندانهایی مرتب و طرح لبخندی زیبا داشته باشد. با مراجعه به دکتر ارتودنسی در اصفهان، افراد میتوانند به راهنماییهای مفید در زمینه ارتودنسی پیشگیرانه دست یابند. این متخصصان مجرب میتوانند به افراد راهنمایی کنند که چگونه با مراقبتهای منظم و استفاده از ابزارهای ارتودنسی پیشگیرانه، مشکلاتی مانند تراکم دندانی، انحرافات فکی، و بروز مشکلات دیگر را از پیش بگیرند.
فضا نگهدار دندان شیری
ازاینرو بهتر است حتما در زمان مناسب ارتودنسی انجام دهید و بهموقع به دندانپزشک مراجعه کرد. همانطور که گفتیم سعی کنید بهترین دکتر ارتودنسی را انتخاب کرد که تسلط کافی به نحوه انجام ارتودنسی و شیوههای درست انجام آن را داشتهباشد. باید تمام نکات و اصول مراقبتی را رعایت کنید تا بهترین نتیجه را با کمترین عوارض بگیرید. البته بروز این عوارض تا حد زیادی به کیفیت کار، روش مورداستفاده، میزان مهارت متخصص ارتودنسی، استفاده از ابزارهای مختلف، شرایط و سن بیمار و میزان رعایت اصول مراقبتی توسط بیمار بستگی دارد.
اما در زمان کودکی دریافت درمان ارتودنسی پیشگیری بسیار راحت تر بوده و از نیاز به ارتودنسی ها در دوران بزرگسالی نیز جلوگیری می کند. بدین ترتیب توصیه می شود، والدین کودکان حتما در سنین ۶ تا ۷ سالگی، کودک خود را جهت بررسی وضعیت دندان و فک نزد متخصص ارتودنسی خوب ببرند، تا در صورت لزوم ارتودنسی پیشگیری انجام شود. در مقاله فوق به بررسی مفهوم ارتودنسی پیشگیرانه و اهمیت آن در حفظ و بهبود سلامت دهان و دندان پرداخته شد. این روش، به دلیل ارائه مراقبتهای منظم و استفاده از ابزارها و تکنیکهای مخصوص، میتواند به حفظ وضعیت ایدهآل دندانها و فکها کمک کند و از بروز مشکلات جدیتر جلوگیری نماید. ارتودنسی پیشگیرانه به مجموعهای از روشها، فعالیتها و درمانهایی اشاره دارد که به منظور جلوگیری از بروز مشکلات دندانی و فکی در آینده انجام میشود.
سیر تا پیاز جرمگیری دندان
ارتودنسی پیشگیری روشی درمانی در دندانپزشکی است که برای کودکان طراحی شده تا از بروز مشکلات دندانی و فکی در آینده جلوگیری کند. چه برای درمان های ارتودنسی پیشگیری و چه درمان های بعدی، وقتی به به یک دکتر ارتودنسی مراجعه می کنید، می توانید مطمئن باشید که کودک شما زیر دستان دندانپزشک مطمئنی قرار دارد. زمانی که با مشاهده علائم نیاز به ارتودنسی زودهنگام در کودک به دندانپزشک مراجعه میکنید، ارتودنتیست ابتدا با معاینه و بررسی وضعیت رشد فک و دندانهای فرزند شما ارزیابی کاملی از شرایط موجود به عمل میآورد. اگر تشخیص پزشک این باشد که فرزند شما نیاز به ارتودنسی پیشگیرانه دارد، مقدمات آن را فراهم میکند تا روند رشد فک و دندان را تغییر دهد. به این ترتیب، ناهنجاریهای فک و دندان فرزندتان، به صورت زودهنگام و با درمانهای اولیه اصلاح خواهد شد. یک ارتودنتیست (متخصص ارتودنسی) با معاینه و بررسیهای لازم، میتواند نحوه رشد دندانهای کودک را به درستی ارزیابی کند و در صورت لزوم، اقدام به درمان اولیه و ارتودنسی پیشگیری کند.
چگونه میتوان تصمیم گرفت که آیا کودک به ارتودنسی پیشگیری نیاز دارد؟
از این رو، ارتودنسی پیشگیرانه نه تنها به بهبود زیبایی دندانها کمک میکند، بلکه سلامت کلی دهان و دندان را نیز تضمین میکند. برای انجام ارتودنسی پیشگیری و درمانی، انتخاب یک متخصص باتجربه خیلی مهم است. دکتر فرزین اصلانی، متخصص ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت، یکی از بهترین پزشکان در این زمینه هستند که سال ها تجربه موفق در درمان مشکلات دندان و فک دارند. ایشان با استفاده از روش های پیشرفته و دستگاه های مدرن، دندان ها و فک را با دقت بررسی می کنند و بهترین روش درمانی را برای هر فرد انتخاب می کنند. دکتر اصلانی فقط به صاف و مرتب شدن دندان ها فکر نمی کنند، بلکه سعی دارند همواره از بروز مشکلات جدی تر در آینده هم جلوگیری کنند تا بیمار نیازی به درمان های سخت تر نداشته باشد.
از کجا بدانم فرزندم به درمان ارتودنسی پیشگیرانه نیاز دارد؟
ارتودنتیست تشخیص خواهد داد که آیا درمان خاصی لازم است یا نظارت دقیق کافی خواهد بود. این تصمیم به سن کودک، مرحله رشد و موقعیت دندانهای دائمی و الگوی کلی رشد صورت بستگی دارد. بسیاری از مشکلات، مانند حرکت نامطلوب دندانها و تأثیر بر رویش دندانها، با تشخیص بهموقع و مدیریت صحیح قابلپیشگیری یا کاهش هستند. با توجه به موارد بالا، ارتودنسی پیشگیرانه اهمیت بسیاری در حفظ سلامت دهان و دندانهای کودکان دارد. این روش، با شناسایی مشکلات دندانی در مراحل ابتدایی زندگی کودکان، اقداماتی انجام میدهد تا این مشکلات قبل از ایجاد تأثیرات جدی و دائمی بر روی دندانها و فکها، رفع شوند.
این متخصصان با ارزیابی دقیق و بررسی نیازهای فردی کودک، توانایی تعیین زمان مناسب و شروع مناسب را دارند. در مواردی که دندانهای شیری کودک به خاطر بیماری یا در یک حادثه می افتند، یک فضا نگهدار می تواند مفید واقع شود. فضا نگهدار در عین ساده بودن، می تواند باعث صرفه جویی در پول و زمان شما و کودکتان شود. گاهی اوقات یک دندان شیری در زمان مناسب نمی افتد، و در مواردی دیگری هم این دندانها اصلاً نمی افتند. در چنین مواردی، از آنجا که دندان شیری هنوز نیفتاده، دندان دائمی در وضعیت نامناسبی رشد می کند.
مزایای ارتودنسی درمانی
بهداشت دهان و دندان در ماه رمضان: راهنمای جامع برای روزه داران
ماه رمضان یکی از ماههای مبارک برای تمام ما مسلمانان در سراسر جهان است. ما در این دوره، فارغ از وظایف معنوی خود، تغییراتی در زمینه تغذیه و عادات غذایی خود هم اعمال میکنیم. تعییراتی که کاهش تولید بزاق، یکی از پیامدهای آن است. پیامدی که اگر نتوانیم آن را به درستی مدیریت کنیم، باید […]نوشته بهداشت دهان و دندان در ماه رمضان: راهنمای جامع برای روزه داران اولین بار در دندانپزشکی دکتر بنیانیان. پدیدار شد.
Posted: Sat, 08 Mar 2025 14:14:54 +0000 [source]
در مطب دکتر مهریزی تمام خدمت ارتودنسی مانند ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی بزرگسالان، ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی لینگوال انجام می شود. می توانید نمونه درمانهای ارتودنسی ایشان را ببینید و با خیال راحت نزد ایشان ارتودنسی انجام دهید. دندانپزشک بعد از معاینه دهان در صورت نیاز جرمگیری دندانها را انجام میدهد تا از پوسیدگی دندانها جلوگیری شود. در این جلسه بررسی و معاینه مشخص میشود آیا مشکلی وجود دارد که نیاز به درمان داشته باشد یا خیر؟.
ارتودنسی تا چند سال باید بماند
یک متخصص ارتودنسی مجرب با درمان به موقع و اولیه، طرح لبخندی زیبا همراه با سلامت فک و دندان را برای کودک دلبنتان تضمین میکند. در بعضی کشورها توصیه میشود کودکان به محض رشد اولین دندانهای شیری با دندانپزشک ویزیت داشته باشند. ارتودنسی پیشگیرانه باعث میشود نیازی به درمان ارتودنسی در بزرگسالی که با درد و هزینه بیشتری همراه است، وجود نداشته باشد. در همه این روشها سعی میشود ناهنجاری دندانی و فکی در همان مراحل اولیه تشخیص داده شود و از طریق یک درمان ساده و در مدت کوتاهی اصلاح شوند. کودکانی که هنوز پس از 5 سالگی هنوز عادت به مکیدن شصت و یا حتی شیء دیگری دارند، در صورت عدم ترک این عادت به اوربایت دچار میشوند. در این کودکان نوعی دستگاه ارتودنسی پیشگیری در دهانشان نصب میشود، که مانع ازمکیدن شصت میشود.
استفاده صحیح و مستمر از ریتینر، رعایت رژیم غذایی مناسب، بهداشت دهان و دندان، و مراجعات منظم به دندانپزشک، از اصلیترین عوامل حفظ نتایج درمان هستند. در ارتودنسی به دلیل وجود براکتها، سیمها و سایر اجزای ارتودنسی، تمیزی و بهداشت دهان دیاستم یا دیاستما (فاصله بین دندان ها) چیست؟ بسیار مهم است. تجمع غذا و پلاک دندانی در اطراف بریسها میتواند باعث پوسیدگی دندانها، بیماری لثه، و مشکلات دیگر شود. بهترین متخصص ارتودنسی کسی است که اگر واقعا فردی به ارتودنسی نیاز ندارد، این درمان را برایش انجام ندهد، پزشکی که سعی کند با کمترین تعداد دندان کشیده، نتیجه خوب و رضایتبخشی ایجاد کند.
اما ارتودنسی درمانی زمانی انجام می شود که مشکلات دندانی یا فکی به مرحله ای رسیده باشد که نیاز به اصلاح تخصصی دارد. این نوع ارتودنسی معمولا در نوجوانی یا بزرگسالی انجام می شود تا دندان ها و فک در جای مناسب قرار بگیرند. از جمله مهمترین مشکلات ارتودنسی می توان به فضای بیش از حد بین دندان ها، مشکلات رشد فک، دندان های نامنظم و جلو زده و تراکم دندان ها اشاره کرد. این مشکلات ممکن است بر اثر آسیب های وارد شده به دهان و یا تکرار عادت های غلط فردی به وجود آید و همچنین این مشکلات ممکن است به صورت ارثی نیز باشد.
مراحل اولیه درمان ارتودنسی پیشگیری معمولا در سنین ۸ تا ۹ سال انجام می شود. به طور کلی، تقریبا تا سن ۱۳ سالگی، رشد فک به طور کامل اتمام می یابد و دندان های شیری جای خود را به دندان های دائمی می دهند. در واقع یکی از پرکاربردترین ابزارهای ارتودنسی پیشگیرانه فضا نگهدار است که باعث پر شدن فضای خالی دندانهای افتاده شده و از حرکت دندانهای کناری در جهت فضای خالی و کج شدن دندانها جلوگیری میکند. اگر دندان شیری به دلیل ضربه یا پوسیدگی زودتر از موعد بی افتد، مراجعه به متخصص ارتودنسی ضروری است.
با کمک ارتودنسی پیشگیری قبل از رشد دندان های دائمی کودکان، کودک دیگر در آینده با مشکلات ارتودنسی مواجه نخواهد شد. هدگیر ارتودنسی یک وسیله ارتودنسی پیشگیری است برای اصلاح نحوه انطباق دندانهای آسیاب بالا و پایین با یکدیگر به کار می رود. از این دستگاه می توان برای ایجاد فضای اضافی برای دندان های دائمی نیز استفاده کرد.
متخصصین ارتودنسی مجرب ترین و با تجربه ترین دندانپزشکان برای تشخیص و درمان مشکلات ناترازی دندان و فک هستند. دانش تخصصی و تجربه بالینی به آنها این امکان را می دهد مشاوره جامعی به والیدن و مراجعان دیگر ارائه دهند و زمان ایده آل برای درمان یک مشکل خاص ارتودنسی را، چه در کودکی، چه نوجوانی یا بزرگسالی، تعیین کنند. براکتهایی بر روی دندانها قرار میگیرد و با سیمی، این براکتها به یکدیگر متصل میشوند. برای کودکان، از براکتهای رنگی برای زیبایی بیشتر و همچنین تمایل بیشتر کودکان به ارتودنسی، استفاده میشود.
دکتر مسعود داودیان (متخصص ارتودنسی)، دارای بورد تخصصی ارتودنسی با بیش از ۱۵ سال سابقه در درمان انواع ناهنجاریهای دندان و فک و عضو هیئت مدیره ارتودنتیستهای ایران و موسس انجمن ارتودنتیستهای جوان هستند. ارتودنسی چه متحرک و چه ثابت، دارای معایبی هم هست که مهمترین آنها افزایش ریسک پلاکهای دندانی است. وجود براکتها و قرارگرفتن آنها روی دندانها، مانع از این میشود که بتوانیم خوب دندانها را تمیز کنیم. عکسها، قالبها، مدلهای کامپیوتری برای تشخیص مشکل به کار گرفته میشوند. تصاویر اشعه ایکس به دکتر ارتودنسی در خصوص شرایط، مکان قرارگیری و میزان بیرونزدگی دندانها از لثه دید بسیار خوبی خواهدداد.
برای این اقلیت، مداخله ارتودنسی زودهنگام (که به عنوان درمان اولیه نیز شناخته می شود) می تواند مزایای قابل توجهی داشته باشد. این مطلب به بیان ضرورت انجام ارتودنسی پیشگیرانه و مزایای آن اختصاص یافته است. ارتودنسی پیشگیری در کودکان، یک روش درمانی پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز ناهنجاریهای دندان و فک در آینده است.

این فرایند به متخصص ارتودنسی اجازه میدهد تا با استفاده از ابزارهای ساده و کم تهاجمی، رشد فک و دندانها را هدایت کرده و از ایجاد ازدحام دندانی، ناهنجاریهای فکی و مشکلات جویدن جلوگیری کند. ارتودنسی کودکان پیشگیرانه میتواند مشکلاتی مانند ازدحام دندانها، ناهنجاریهای فکی، و عادتهای بد دهانی مانند مکیدن انگشت را درمان کند. دندانپزشک متخصص ارتودنسی نهتنها وضعیت ریتینر را بررسی میکند، بلکه با تجربه خود میتواند نشانههای اولیه جابهجایی یا مشکلات احتمالی را زودتر از وقوع تشخیص دهد. اگر در جستجوی گزینهای مطمئن در شرق تهران هستید، حتماً به تخصص و سابقه درمانی کلینیک توجه کنید. برای نتیجه گرفتن هرچهبهتر باید حتما این نکات را رعایت کرد و به یک دندانپزشک زیبایی خوب یا دکتر دندانپزشک آنلاین برای انجام ارتودنسی برای انجام تمام مراحل ارتودنسی مراجعه کرد. در پنل پزشکان دکترتو میتوانید بهترین متخصص ارتودنسی اطفال و بزرگسالان را پیدا کنید و قبل از تصمیم نهایی خود، مشاورههای لازم را دریافت کنید.
از همین رو، در صورتی که هرکدام از دندانهای شیری کودکتان زودتر از موعد افتادند، مراجعه به مطب متخصص ارتودنسی کودکان و چکاپ های منظم، اهمیت بالایی دارد. ارتودنتیست با انجام این اقدامات پیشگیرانه مانع از نامرتب شدن دندان های دائمی در آینده شده و یا دست کم شدت آن ها را کاهش می دهد. انجام اقدامات ارتودنسی پیشگیرانه، باعث می شود که هزینه درمان برای مرتب کردن دندان ها در آینده به شدت کاهش پیدا کند. درمان های پیشگیرانه حتی در بسیاری از موارد باعث می شود که فرد اصلاً نیازی به صرف هزینه در آینده نداشته باشد.
بهترین سن برای معاینه همهی کودکان توسط متخصص ارتودنسی سن ۷ سالگی میباشد. در صورت نیاز به درمان ارتودنسی پیشگیری متخصص ارتودنسی بهترین سن را برای شروع درمان ارتودنسی پیشگیری به والدین بیمار اعلام میکند. برای کاهش عوارض ارتودنسی دندان در بزرگسالی کودکتان بهتر است در سنین پایین برای حل مشکل وی اقدام کنید.
این روش زمانی انجام می شود که دندان ها به هم ریخته، کج یا جلو و عقب باشند یا فک در جای درست قرار نداشته باشد. برخلاف ارتودنسی پیشگیری که در کودکی انجام می شود، ارتودنسی درمانی زمانی کاربرد دارد که مشکلات دندان و فک به حدی رسیده اند که نیاز به درمان دارند. معمولا نوجوانان و بزرگسالان که دندان های دائمی آن ها رشد کرده، اما مشکلات نامرتبی دارند، به این روش نیاز پیدا می کنند. البته در برخی کودکان هم که مشکلات فکی شدید دارند، ممکن است ارتودنسی درمانی لازم باشد. اگر دندان هایتان روی هم قرار گرفته، فاصله دار است، کج است یا فک شما جلوتر یا عقب تر از حالت طبیعی است، ممکن است به این درمان نیاز داشته باشید. ارتودنسی کودکان، فراتر از صرفاً اصلاح دندانهای کج و نامرتب است؛ روش پیشگیرانه با تشخیص زودهنگام مشکلات دندانی و فکی کودکان، از بروز مشکلات جدیتر در آینده جلوگیری میکند.
متخصص ارتودنسی بهصورت دقیق وضعیت دندان دائمی و شیری و الگوی رشد فک را بررسی میکنند. در بعضی از موارد با استفاده از عکس اشعه ایکس وضعیت دندانها در زیر خط لثه را نیز کنترل میکنند. سپس در صورت وجود نشانه و زمینه ناهنجاری دندانی پیشگیریهای لازم را انجام میدهند. در بعضی از کودکان دندانهای شیری دیرتر از وقت معین میافتند در چنین شرایطی دندان دائمی برای مدت طولانی در زیر دندان شیری باقی میماند. با کشیدن دندان شیری فضای لازم برای بیرون آمدن دندان اصلی فراهم میشود و از تغییر جهت رویش دندانهای دائمی جلوگیری میشود.
ارتودنتیست در اکثر موارد در صورت لزوم، درمان ارتودنسی پیشگیری را انجام می دهد. روش های ارتودنسی پیشگیری به سن کودک، فرآیند رشد دندان های دائمی و همچنین الگوی رشد کلی صورت کودک بستگی دارد. بسیاری از مشکلاتی که به دلیل مسائل مرتبط با دندان های شیری در آینده به وجود می آیند، با تشخیص به موقع و مدیریت مناسب قابل پیشگیری یا درمان هستند.
این براکتها میتوانند نحوه رشد فک را تغییر دهند و ناهنجاری آن را برطرف کنند. این روش درمانی هم میتواند به رفع انواع خاصی از مشکلات کمک زیادی کند. یکی از روشهای ارتودنسی، ارتودنسی ثابت است.همانطور که از نام آن پیداست این ابزارها به دندان چسبیده و توسط بیمار قابل جداشدن نیست. این روش درمانی بیشتر برای جابهجاکردن دندانها و درمان ناهنجاریهای دندانی استفاده میشود. ازاینرو درمان ارتودنسی ثابت را بهعنوان ارتودنسی دندانی هم میشناسند. در ارتودنسی ثابت از ابزارها و دستگاههای مخصوصی استفاده میشود که رایجترین وسایلی هستند که امروزه برای درمان ارتودنسی استفاده میشوند.
ارتودنتیست در بیشتر مواقع، در صورت نیاز درمان ارتودنسی پیشگیرانه را انجام می دهد. نحوه انجام ارتودنسی پیشگیری به سن کودک، مرحله رشد و موقعیت دندان های دائمی و الگوی رشد کلی صورت کودک بستگی دارد. بسیاری از مشکلاتی که به دلیل مسالئل مرتبط با دندان های شیری در آینده رخ می دهد با تشخیص به موقع و مدیریت خوب قابل پیشگیری یا درمان هستند.
با انجام ارتودنسی پیشگیرانه علاوه بر آنکه قدمی بزرگ برای سلامت دهان و دندانهای کودک خود برداشتهاید، زیبایی لبخند و چهره و تقارن و تناسب اجزای صورت کودک را نیز تضمین میکنید. طول درمان بستگی بهشدت مشکل دارد و ممکن است از چند ماه تا ۲ سال و نیم و حتی بیشتر طول بکشد. میزان رعایت اصول مراقبتی در طول درمان ارتودنسی روی این بازه زمانی مؤثر است. هنگامی شما از ارتودنسی استفاده میکنند، با قرار گرفتن براکتها بر روی دندانهای شما، لبها کمی برجسته میشوند.
اگر دندانهای شما در یک ردیف در کنار یکدیگر قرار نگرفتهباشند و یا فک شما به خوبی روی هم چفت نشود، این روش زیبایی و درمانی دندانپزشکی میتواند دندانهای شما را مرتب کند. از طرفی میتوان با کمک این روش، حرف زدن و اشکالات در جویدن را نیز برطرف کرد. پس قبل از انجام ارتودنسی اگر دندانهای شما نامنظم بودهاست، بعد از آن دندانهای شما منظم خواهد شد. اگر از قبل فک شما اوربایت و یا آندربایت بودهاست، بعد از آن فک شما به نسبت قبل بهتر روی هم قرار خواهد گرفت. ارتودنسی یکی از روشهای درمانی و زیبایی دندانپزشکی است و میتواند برای بهبود نظم دندانها کاربرد داشتهباشد. این روش میتواند در سنین کودکی و نوجوانی و بالاتر انجام شود و تقریبا گران است.
همچنین، با مشاوره با دکتر ارتودنسی در اصفهان، افراد میتوانند به راهنماییهای مفید در زمینه ارتودنسی پیشگیرانه دست یابند و از بهترین راهکارها برای حفظ سلامت دهان و دندانها بهرهمند شوند. همچنین ارتودنسی پیشگیری، به اجرای درمان ارتودنسی در کودکان با هدف جلوگیری از ناهنجاری های فک و دندان در آینده می پردازد. این روش می تواند برای کودکانی مناسب باشد که دندانپزشک تشخیص داده است، الگوی رشد دندان ها و فک هایشان ممکن است منجر به ایجاد نقص و ناهنجاری شود.
این دندان ها به عنوان نگه دارنده فضای لازم برای رشد دندان های دائمی عمل می کنند. اگر دندان های شیری را زودتر از موعد از دست بدهید، ممکن است دندان های دائمی کناری بدون مانع به جای آنها جابجا شوند و فضای لازم برای رشد صحیح و قرارگیری درست دندان های دائمی را کم کنند. به همین دلیل، مراقبت دقیق از دندان های شیری بسیار اهمیت دارد و می تواند به جلوگیری از شلوغی و کج شدن دندان های دائمی کمک کند. توصیه می شود که کودکان در سن حدود ۸ سالگی برای معاینه ارتودنسی مراجعه کنند. با این حال، باید توجه داشته باشید که هر کودکی نیازمند درمان ارتودنسی پیشگیرانه نیست. تشخیص نیاز به ارتودنسی باید توسط متخصصان ارتودنسی و با توجه به وضعیت خاص هر کودک انجام شود.
این شیوه درمانی شاخهای از علم دندانپزشکی است که به رفع مشکلات مربوط به چینش دندانها و فکهای پایین و بالا کمک میکند. در واقع درمان ارتودنسی روش اصلی درمانی برای دستیابی به قوس مناسب دندانها و زیبایی لبخند است. اگر به درمان ارتودنسی پیشگیری در سن مناسب توجه نشود، دندان های کودک به شکل نادرستی رشد می کنند و در آینده نیاز به درمان های پیچیده تر خواهند داشت، که با هزینه و زمان بیشتری همراه است. اما با انجام درمان های اولیه، دندان های دائمی به طور صحیح رشد می کنند و نیازی به درمان ارتودنسی در سنین بالاتر نیست. یک متخصص ارتودنسی آموزش دیده است و تجربه و دانش تخصصی کافی دارد تا تشخیص دهد در خصوص وضعیت دندان ها و فک کودکان چه چیزی طبیعی بوده یا نیست و بهترین روش های درمان را در نظر می گیرد. چه برای درمان های ارتودنسی پیشگیری و چه درمان های بعدی، وقتی به به یک متخصص ارتودنسی مراجعه می کنید، می توانید مطمئن باشید که کودک شما زیر دستان دندانپزشک مطمئنی قرار دارد.
همانطور که گفتیم ارتودنسی میتواند کشهای رنگی داشتهباشد و انتخاب این رنگ متناسب با سلیقهی بیمار و مشورت با دندانپزشک انتخاب میشود. یکی از رنگهایی که برای کش ارتودنسی مورد استفاده قرار میگیرد مشکی است. بریسها بر روی بافت دندانی قرار میگیرند و میتوانند به لثهها و دندانها آسیب بزنند.
از آنجایی که این ارتودنسی به منظور شناسایی مشکلات ظریف دندان ها و فک، پیشگیری از بروز ناهنجاری های فک و دندان و در سنین کودکی انجام می گیرد، به آن ارتودنسی پیشگیری یا پیشگیرانه گفته می شود. همانطور که مشاهده کردید درمان ارتودنسی میتواند بهعنوان یک روش درمانی و زیبایی دندانپزشکی در نظر گرفته شود. ارتودنسی به روشهای مختلفی انجام میشود مانند روش سنتی، میکرو اسکرو و دیمون. همچنین این ارتودنسی میتواند ثابت یا متحرک باشد، براکتهای استفاده در هر یک از این روشها میتواند معمولی یا نامرئی باشد. ارتودنتیست بر اساس شرایط دندانها و فک شما یکی از این روشها را برای شما انتخاب میکند.
{عوارض انجام ندادن ارتودنسی پیشگیری در سنین خردسالی
|}در طی سالها تحقیق و بررسی به این نتیجه رسیده ایم که برخی مشکلات ارتودنسی را در سنین پایینتر آسان تر و ساده تر میتوان حل کرد (قبل از این که همه دندانهای شیری بی افتند). مثلا بسیاری از کودکان برخی از دندانهایشان یا همه آنها، کراس بایت دارند. میدانیم فک بالایی پیش از سن جهش رشد بلوغ، قابلیت پهن تر شده را دارد و شکل پذیر است بنابراین بهترین زمان برای حل مشکل کراس بایت، در این سن است. اغلب اگر درمان پیش از بلوغ انجام نشود متخصص مجبور به کشیدن برخی از دندانهای دائمی میشود تا بتواند مشکل شلوغی و به هم فشردگی دندانها را حل کرده و فضای کافی ایجاد نماید.
با انجام ارتودنسی پیشگیرانه، کودک در آینده می تواند دندان های مرتب و لبخندی زیبا داشته باشد. دندانهای شیری علاوه بر تمامی وظایفی که به عنوان دندان بر عهده دارند، وظیفه فضا نگهدار را نیز بر عهده دارند و فضا را برای دندانهای دائمی که در آینده بیرون میزنند، حفظ میکنند. اگر دندان شیری زودتر از زمان مورد انتظار بیفتد یا کشیده شود، طول قوس دندانی کاهش یافته و جای کمتری برای بیرون زدن دندان جایگزین آن باقی می ماند. اگر دندان شیری در اثر پوسیدگی یا جراحت از دست برود، باید به متخصص ارتودنسی مراجعه شود.
{ارتودنسی دندان با بیمه
|}با راهنمایی یک ارتودنتیست باتجربه در کلینیک تخصصی دکتر مهریزی، میتوانید اطمینان حاصل کنید که لبخند فرزندتان بهدرستی رشد میکند. به یاد داشته باشید که مراقبتهای ارتودنسی فقط بهدستآوردن یک لبخند زیبا مربوط نمیشود؛ بلکه به حفظ سلامت و عملکرد درست دهان نیز مربوط است. با اولویتدادن به اقدامات پیشگیرانه، بهترین شروع ممکن را برای فرزندتان جهت داشتن یک لبخند سالم و درخشان در سالهای آینده فراهم میکنید.
{مهم ترین نکات برای جلوگیری از عفونت چشم ناشی از استفاده از لنز
|}در نتیجه مشکلاتی مانند از دست رفتن دندان ها، جلو زدگی دندان ها و اختلالات فک کاهش می یابد. همچنین، تراکم بیش از حد بین دندان ها نیز با انجام ارتودنسی پیشگیرانه در کودکی مهار می شود. در این نوع درمان، بعد از لق شدن دندان شیری، ابتدا فضای خالی با استفاده از فضا نگهدار ارتودنسی حفظ می شود. سپس، با رشد فک و دندان های دائمی، اقدامات درمانی برای ترتیب صحیح دندان ها انجام می شود. به نظر می رسد که بهترین سن ارتودنسی کودکان در مرحله اولیه، سن 7 سالگی باشد.
ارتودنسی کودکان پیشگیری، علاوه بر اصلاح مشکلات ظاهری، به بهبود عملکرد جویدن، کاهش خطر پوسیدگی دندانها و افزایش اعتمادبهنفس کودک کمک میکند. از دست دادن زودهنگام دندانهای شیری یا وجود مشکلات در این دندانها میتواند منجر به مشکلات ارتودنسی در آینده شود. اگر درمان به موقع انجام نشود ممکن است مشکلات کوچک به ناهنجاری های شدید فکی یا دندانی تبدیل شوند. کودکانی که دندانهای شیری آنها زودتر از موقع میافتد با استفاده از فضا نگهدار محل رویش دندان دائمی را در آن قسمت محفوظ میدارند تا دندانهای دائمی کج درنیایند. مسواک مخصوص ارتودنسی، یک ابزار تمیزکننده است که برای افرادی که بریس دارند مورد استفاده قرار میگیرد.
پزشک با این دستکاه ها میتواند مشکلات شدید بهم ریختگی دندان ها در کودکان و نوجوانان را اصلاح کند. در صورتیکه دندانها چرخیده باشند و باعث ایجاد فاصله بین دندانی یا ایجاد نامرتبی در دندانها شده باشد؛ در این مواقع ممکن است متخصص ارتودنسی از بریس جزئی آنچه باید دربارهی پیوند استخوان دندان بدانید استفاده کند. بریس ارتودنسی بر روی دندانهای جلویی فکین قرار گرفته و معمولا چهار تا شش عدد براکت فلزی را شامل میشود. همچنین، مشاوره با دکتر ارتودنسی در اصفهان میتواند در تعیین بهترین زمان برای شروع ارتودنسی پیشگیرانه به کودک شما کمک کند.
به طور کلی می توان گفت در فاز اول که همان درمان اولیه بوده و معمولا در حدود سن ۸ تا ۹ سالگی شروع شده هدف از درمان اصلاح رشد فک و برخی ناهنجاری ها همچون کراس بایت می باشد. دقت داشته باشید با درمان اولیه، دندان های دائمی کودک شما به درستی و در جایگاه مناسب خود رشد خواهند کرد. با این حال می توان گفت این ارتودنسی علم تشخیص ناهنجاری ها بوده و با مداخله متخصص، دندان های کودک شما در آینده ظاهری کاملا مناسب خواهد داشت. اکثر افراد با این سؤال مواجه هستند که از چه سنی باید درمان ارتودنسی انجام دهم؟ بهطورکلی بهترین زمان و سن مناسب ارتودنسی، دوران کودکی است، اما بزرگسالان هم میتوانند ارتودنسی انجام دهند. اگر درمان از سنین کمتر شروع شود، شاید شدت درمان نسبت به بزرگسالی کمتر باشد.
{نکات مهم در انتخاب روش ارتودنسی
|}دندانهای شیری بهعنوان نگهدارنده فضا برای دندانهای دائمی عمل میکنند. ازدستدادن زودهنگام دندانشیری ممکن است باعث حرکت دندانهای مجاور به فضای خالی شده و فضایی را که برای رویش دندانهای دائمی لازم است، کاهش دهد. مراقبت از دندانهای شیری برای جلوگیری از بههمریختگی دندانهای دائمی ضروری است. اگر دندانشیری به دلیل آسیب یا پوسیدگی از دست رفت، مهم است که به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.
- ۰ ۰
- ۰ نظر